Brutális, de fontos tanulság, amire bárcsak felkészített volna valaki... - személyes blogposzt


Testképzavar és az instagram közti összefüggések.


Par evvel ezelott egy vekony, formatlan, sokkal kisebb idomokkal rendelkezo lany voltam, megsem zavart egy pillanatig sem. Nem ereztem kesztetest, hogy nagyobb, izmosabb feneket, vagy hatalmas melleket szeretnek, mert elegedett voltam a testemmel ugy, ahogy azt gyarilag kaptam. Inkabb csak maga az edzes mindig is vonzott, es erdekelt; na és itt jon a tipikus mondat, ami nalam abszolut megallja a helyet : ha mar akkor elkezdted volna, amikor gondoltal ra, mar reg kesz lennel… 


Kb 2-3 ev agyban felkeszules kellett, azelott csak halogattam… no de! Masfel evvel ezelott elkezdtem edzeni (kb az Instagram fellendulesevel parhuzamosan) es fizikai fajdalmat erzek amikor nem a teremben vegzodik a napom. Vagy csak a lelkiismeret, ami ilyenkor nem hagy nyugodni? Amikor valakinek a rogeszmejeve valik valami, az tudja mirol beszelek.


Azt gondolom, hogy nagyon elcseszett vilagban elunk, mindenhonnan csak omlenek felenk az infok, hogy hogyan kellene kinezni, enni, es cselekedni. Es ebben a legrosszabb az, ahogy masokhoz hasonlitgatjuk magunkat. Mert mindannyian ezt tesszuk, hiszen csak azt latjuk, hogy neki tokeletes a teste, boldog a parkapcsolata, a nap 24 orajabol 25 jut magara, es minden csupa csillamponi az eleteben (egyebkent nem, nem az). Rengetegszer estem en is bele ebbe a hibaba, es hazudik, aki azt allitja, hogy egy pillanatra sem gondolkodik el masok kepeit nezegetve, hogy basszus, nemar, ezt meg hogy csinalja? Miert sikerult neki, es nekem miert nem? Mit csinalok rosszul?


Tudatosan kell emlekeztetni magunkat, h nem szabad ezeknek bedolni, hisz barmennyire is ugy tunik, a kepek mogott sokszor nem a valosag van. Probaljuk meg elfogadni magunkat ugy ahogy vagyunk, ha nem tetszik amit a tukorben latsz, mozdulj meg es tegyel erte, hogy elegedett lehess, DE egeszseges kereteken belul! Tanuljuk meg az edzest sem egy szukseges „muszajnak“ megelni, hanem egy oromforrasnak, es engedjuk el a gorcsosseget, hogy XY jobban nez ki, en meg hozza kepest mennyire szarul.


Ordogi kor ez, aminek akkor sem lesz vege, ha elerjuk a „kivant” alakot, hiszen mindig jon majd valaki, akit szebbnek/jobbnak/izmosabbnak latunk. Ne allitsunk teves elvarasokat magunkkal szemben csak azert, mert a fitness ipar csak a tokeletesseget mutatja, az arnyoldalakat nem! Nem tudunk az ev 365 napjan kockas hassal villogni, es ez miatt nem szabad sanyargatni magunkat. A tested jelez, amikor orommel csinalsz valamit, de amikor kenyszerrel, azt ugyan ugy! Mozogj, de csak magadert. Egyel jol, es jokat, de csak magadert. Ep testben ep lelek! Elcsepeltnek hangozhat, de nagyon fontos, hogy szeresd magad, az önmagaddal szemben felalitott hamis elvarasok nelkul is! ❤️